Emily Marshall crownroastfrankfurters

Vintage Food – 60ies

Emily Marshall ist Foodstylistin bei der ABC Serie “The Astronaut Wives Club”, die ich nicht kenne, aber den Bildern nach zu urteilen ist die genauso fabelhaft akribisch ausgestattet wie Mad Men oder Masters of Sex. Offensichtlich spielt Essen eine große Rolle in der Serie und die Aufgabe von Emily Marshall ist es, diese zum Teil unglaublichen Gerichte aus den sechziger Jahren zu kreieren. Sie beschreibt es selber so urkomisch, dass es eine helle Freude ist. Zum beispiel die Crown Roast of Frankfurters, ein Gericht der Weight Watchers (!).

Because it’s just a bizarre Weight Watchers recipe from 1969. Don’t ask
me how cabbage salad and hot dogs is diet food, but that’s what Weight
Watchers thought it was.

Man macht sich ja keine Vorstellung davon, was es bedeutet, Foodstylistin an einem Filmset zu sein. Sich ein passendes Gerichte auszudenken, wenn im Skript steht “Marge bereitet einen Snack zu” und auch die unterschiedlichen Gerichte und Zubereitungsarten, den Charakteren zuzuordnen.

Louise Shepard, played by Dominique
McElligott, made the BBQ Jell-O Salad. “I always try to have her food
be a little more polished,” Marshall explains. “Louise was raised around
the Du Ponts. She kind of fancied herself to be a more elegant person,
so I tried to have her food speak to that a little bit.“

Rene, on the other hand, was, in Marshall’s mind, not a great cook. “Kind of
about the flash and not about knowing how to cook,” she says. “So her
food was often really brightly colored. And in this show, there was so
much food, I took on determining the dishware that the food arrived on
also. ‘This is a brightly colored cake that is going to go on a brightly
colored plate because that’s what Rene is all about.’”

Was für eine aufwändige und kraftraubende Arbeit das ist, beschreibt sie in den letzten Absätzen des Artikels.

“Like 90 percent of this show I did completely by myself. The first
three episodes, there’s a good amount of food in every episode, and
halfway through it sped up, and there was so much, I was working 20-hour
days seven days a week a lot of time. I would have to be on set all day
with the food — I didn’t just drop the food off, I had to be there to
take care of it — and then I would go home and cook at night, and get up
really early and cook all morning, then go back to set,” she says.

Den ganzen Artikel im Original lesen ->

Der Instagram Account von Emily Marshall. (Leider hat sie einen Fingernageltick)

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